23948sdkhjf

Miljonorder till Lottendals Industriservice

Lottendals Industriservice utanför Kisa har fått den största enskilda ordern på företagets nya och rätt unika vattenskärmaskin. Ordern gäller aluminiumdetaljer som ska skäras med stor precision.
Lottendals Industriservice håller till i en ombyggd ladugård i Lottendal, väster om Kisa. När Robert Andersson startade Lottendals Industriservice för 21 år sedan gällde det snöröjning men sedan har företaget utvecklat sig.

För ett år sedan investerade Robert Andersson 1,6 miljoner kronor i en ny toppmodern vattenskärmaskin från USA. Efter vissa ombyggnationer uppgick hela investeringen till 2,5 miljoner kronor.

Den nya vattenskärmaskinen var orsaken till att företaget fick miljonordern från Wahlquist Verkstäder i Linköping. Orderns värde är helt precist 1,1 miljon och det är den hittills största enskilda ordern på denna maskinen.

Robert Andersson berättar:
- När jag köpte maskinen så var det den första av sitt slag i Norden. Med den kan jag skära upp till 50 mm med h7 tolerans, mot en normal vattenskärmaskin där man räknar med 6 % vinkel av vikelse. Denna ordern är i 20 mm aluminium och jag har en vinkel av vikelse på ca 1-1,5 hundradels mm. Undrar om någon kan slå det, avslutar Robert Andersson stolt.

Källa: Vimmerbytidningen & Lottendals Industriservice

Lottendal Industriservice: Skärmaskin

Lottendal Industriservice: Skärmaskin






Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094