23948sdkhjf

Malaysisk stororder till Scania

Scania har vunnit en upphandling av 152 bussar är ur Scanias K-serie, utrustade med en 9-litersmotor och 6-stegs automatväxellåda, skivbromsar och tillsatsbroms.
Scania har vunnit en upphandling av 152 lågentrébussar till stadstrafiken på ön Penang i norra Malaysia. Ordern är den hittills största enskilda beställningen till Scania Malaysia och en av de största stadsbussaffärerna någonsin i landet.

Bussoperatören grundar valet av Scania som leverantör på främst bussarnas erkänt låga bränsleförbrukning i kombination med hög tillförlitlighet och tillgänglighet samt Scanias förmåga att erbjuda ett heltäckande serviceåtagande.
Delstatsregeringen i Penang är mycket aktiv i arbetet med att förnya och modernisera öns stadsbussflotta - särskilt i huvudstaden Georgetown, som nyligen har utsetts till ”Heritage city” av FN-organet UNESCO.

- Ordern till Penang stärker Scanias position som ledande i inte bara segmentet för välutrustade intercitybussar utan även i stadsbussegmentet, säger Idros Puteh, General Manager för Scania Malaysia.

Samtliga 152 bussar är ur Scanias K-serie, utrustade med en 9-litersmotor och 6-stegs automatväxellåda, skivbromsar och tillsatsbroms (Scania retarder). Bussarna är anpassade för rullstolsbundna passagerare, vilket är nytt för kollektivtrafiken i Penang. 30 av bussarna förses med en 12-meters kaross. De övriga 122 kommer att ha en längd av 10,6 meter för att klara framkomligheten trafiken i Penang-öns berömda och trånga innerstadsområden, som har anor från den brittiska kolonialtiden. För att spara vikt och stå emot det varma och fuktiga tropiska klimatet kommer bussarna att utrustas med aluminiumkarosser, vilket är en nyhet på bussmarknaden i Malaysia.

Källa: Scania

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047