23948sdkhjf

Rottne står sig i konkurrensen

Trots låga konjunkturer håller Rottne Industri sin position som en av Sveriges ledande leverantörer av skogsmaskiner.
När man studerar statistiken över skotarförsäljningen i Sverige i 2008 så ligger Rottne på en tredjeplats. Bara två multinationella aktörer, John Deere och Valmet, ligger bättre till.

47 skotare såldes – precis samma antal som i 2007. Men den totala försäljningen i landet sjönk med sex procent till 359, vilket innebär att Rottne faktiskt har ökat sin marknadsandel något, trots krisen. Dessutom sålda Rottne 51 skördare.

– Totalt sett var 2008 bra, trots en nedgång i slutet av året. Men nu är det svårare med längre orderingång. En orsak är att bankerna håller tuffare i utlåningen. Kunder har svårare att finansiera köp, säger Rottne Industris vd Rolf Andersson.

Totalt förväntar Rottne en nedgång på 20 procent i 2009, inte minst för att många inköpare förväntas spana in nyheterna på skogsmässan Elmia Wood innan de bestämmer sig.

– På exportmarknaderna går Ryssland ganska bra men det är naturligtvis tuffare på alla håll på grund av finanskrisen, säger Rolf Andersson.

Källa: Smålandsposten


Om företaget
Rottne Industri :s huvudkontoret ligger i ROTTNE. Här arbetar man huvudsakligen med produktutveckling, tillverkning, slutmontering, och här finns också reservdelslager, serviceavdelning och utbildningscentra.
Här finns ca 155 anställda.

LENHOVDA
I Lenhovda som ligger 3 mil norr om ROTTNE tillverkas i huvudsak kranar och vagnar av olika slag samt dragarramar. I Lenhovda finns ca 30 anställda.

STENSELE
I Stensele som ligger i Västerbottens län tillverkas vår största skotare ROTTNE SMV-Rapiden, EGS-aggregaten samt hytter till alla modeller och gripskopor. Här finns ca 65 anställda.
Koncernen omsätter ca 500 miljoner kronor om året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062