23948sdkhjf

Verkstadsföretag nyanställer

Medan industrins arbetsmarknad generellt är ansträngd så finns det fortfarande företag som har behov av att nyanställa. Motala Verkstad tycker att situationen ändå ser förhållandevis ljus ut och de behöver ny arbetskraft.
Motala Verkstad är ett mångsidigt företag som tillverkar så olika produkter som hjulångare, kyrktorn, radiomaster, broar och landningsställ till stridsflygplan.

Medan det dominerande läget på arbetsmarknaden inom industri är minst sagt ansträngt så ser Motala Verkstads situation ändå förhållandevis ljus ut. – Vi har behov av ny arbetskraft, säger vd Rolf Polbratt.

Det är främst CNC-operatör man söker, men även långsvarvare och produktionsledare behövs – omkring 12 tjänster sammanlagt. Men det är svårt att hitta personer med relevant och tillräcklig utbildning och kompetens, därför tar företaget in folk från Yrkesakademin med utbildningsplatser hos Motala Verkstad.

Rolf Polbratt är säker på att kompetensen finns i Sverige, men arbetsförmedlingen måste bli tydligare på att hjälpa folk att hitta jobben. Men även företagen måste göra något. De måste bli mer attraktiva som arbetsgivare och verkstadsindustrin måste populariseras, anser han.

Källa: Corren.se

Om företaget
Nu för tiden konstruerar, bearbetar och monterar Motala Verkstad komplexa mekaniska system åt kunder inom marin transport, industri, infrastruktur, el-, energi- och processbranscherna. Vår verksamhet delar vi in i områdena: kontraktsproduktion, komponenttillverkning, axlar, broar och industriservice.

- 200 MSEK i omsättning och 12 procent i tillväxt
- Cirka 185 anställda
- Arbete upp till femskift
- 25 000 m² verkstadsyta och 4 000 m² kontorsyta
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078