23948sdkhjf

OEM sparar och varslar

Teknikhandelsföretaget OEM ska spara och skära ner personalstyrkan. Detta drabbar bland annat Tranås.
OEM har haft det svårt att sälja sina produkter, särskilt försäljningen till bilindustrin har skapat problem, och OEM har därför lagt fram ett sparprogram.

50 miljoner kronor ska sparas årligen. Detta betyder bland annat att personalstyrkan kommer att minskas med totalt 50 personer. Av dessa 50 finns 15 personer på huvudkontoret i Tranås.

Ett pressmeddelande på onsdagen berättar följande:
Från och med 2009 introduceras en ny koncernstruktur som bygger på en matrisorganisation utifrån en produkt- och landsorganisation . Målsättningen med förändringen är att stärka OEMs långsiktiga konkurrenskraft samt öka tillväxttakten utanför Sverige.

- Den nya organisationsstrukturen innebär ett ökat lokalt ägande av affärsutvecklingen samtidigt som samordningseffekter i kunderbjudandet tillvaratas. Strukturen bygger på tre produktdivisioner i kombination med geografiska regioner, säger Jörgen Zahlin, VD OEM International AB.

Samtidigt genomförs besparingsåtgärder för att möta den minskade efterfrågan som kommer av lågkonjunkturen. Besparingsåtgärderna beräknas sänka kostnaderna med ca 50 MSEK på årsbasis jämfört med kostnadsnivån mot slutet av 2008.

- Besparingsprogrammet beror på den minskade efterfrågan. Detta innebär bl.a. att antalet anställda i koncernen kommer minska från dagens nivå på 630 till ca 580 personer. Åtgärderna är tråkiga, men nödvändigt för att upprätthålla effektiviteten och konkurrenskraften, säger Jörgen Zahlin

Källa: OEM

Om företaget
OEM ska vara ledande inom teknikhandel i norra Europa. Produktsortimentet ska bestå av industriella komponenter och system från leverantörer där var och en är specialist inom sitt område. Produktsortimentet spänner från enkla mekaniska komponenter som tätningar och kopplingar till kompletta tillverkningssystem för kretskort. OEM har 26 fabriker i 13 länder: Närvaro finns i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen, Tjeckien, Slovakien, Baltikum, England och Holland samt ett logistik- och kvalitetsbolag i Kina.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109