23948sdkhjf

VKG ser möjlighet till nya förvärv

Den rådande finanskrisen skapar alternativa finansieringslösningar. Värmekyl Grossisten, VKG, är alltid sugna på nya förvärv och har nu sett möjlighet till finansiering som kan leda till nya uppköp och snabbare expansion.
VKG:s styrelse beslutade på onsdagen att kalla till extra bolagsstämma gällande förslag till finansiering av nya förvärv. Förslaget omfattar utgivande av ett konvertibelt skuldebrev till Mannerheim Invest AB på 45 MSEK. Konvertibeln löper under 5 år med en kupongränta på 6 % och en konvertibelkurs på 1,75 SEK per aktie.

- Vi söker kontinuerligt nya förvärv och har ett antal potentiella förvärvskandidater med rätt profil i tankarna. Vår tillväxtstrategi syftar till att expandera och snabba upp den positiva resultatutveckling som inleddes redan under kvartal 3, 2008. Vår samlade likviditet vid årets utgång var 40,7 MSEK och soliditeten 34 %. Med den tillkommande finansieringen som nu föreslås skapar vi utrymme för att kunna bära både utveckling för organisk tillväxt och för att snabbt kunna göra selektiva förvärv, säger Mikael Jansson, vd och koncernchef för VKG Energy Services AB.

VKG har undersökt flera vägar att finansiera förvärv.

- Under rådande finanskris och stor osäkerhet inom banksystemet är det svårt att i närtid finansiera förvärv på traditionell väg , säger Mikael Jansson. Därför är vi övertygade om att den här finansieringslösningen är ett mycket bra alternativ. Dessutom kan vi använda våra egna aktier vid förvärv eftersom gränserna för aktiekapital och antal aktier utökades i samband med bolagsstämma 2008-11-28, säger Mikael Jansson.

I VKG:s långsiktiga tillväxtstrategi prioriteras tillväxt genom erbjudande av systemlösningar och tjänster inom energieffektivisering, inomhusklimat och miljö. - Ett segment med stor tillväxtpotential där både fastighetsbolag och enskilda fastighetsägare ser stora möjligheter till förbättrade driftnetton, säger Mikael Jansson.

- Som huvudägare har vi stort förtroende för VKG:s nya strategi och de planer som finns på att expandera inom ett marknadsområde under tillväxt. Vi bedömer att vårt understöd kommer att ge en bra värdeutveckling av bolaget och att det kommer alla intressenter till godo i slutändan, säger Gunnar Mannerheim.

Kallelse till extra bolagsstämma kommer att publiceras i press och på VKG:s hemsida under vecka 7.

Källa: VKG
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078