23948sdkhjf

Småföretagare på ekonomiskt obestånd

Företagsakuten i Västra Götaland har sedan november upplevt att allt fler företagare behöver hjälp för att klara lågkonjunkturen.
Allt fler företag lever nära konkursen. Det är vad Företagsakuten i Västra Götaland upplever när företagare hänvänder sig och ber om hjälp för att de hamnat på ekonomiskt obestånd.

Företagsrådgivare Leif Stålberg berättar att Företagsakuten fick nästan 90 hänvändelser i fjol mot normalt 60-70 per år, och han är säker på att det blir ännu fler i 2009. Han har också hjälpt till att skriva en konkursansökan – något som leder till dramatik och tårar, men ibland är konkurs den bästa lösningen.

Företag som har upp till 20 anställda kan hänvända sig till Företagsakuten för att få råd och hjälp med ekonomiska problem. Det vanligaste problemet är att företagarna inte har pengar till att betala räkningar och löner, vilken många gånger beror på att orderingången har minskat. I höstas gick Västra Götalandsregionen in med ytterligare 250 000 kronor för att Företagsakuten ska kunna hjälpa ännu fler företagare under 2009.

Källa: SR Skaraborg

Om Företagsakuten
Företagsakuten erbjuder kostnadsfri rådgivning och förhandlingshjälp till små och medelstora företag i kris, främst av ekonomisk eller juridisk natur. En specialisthjälp som till exempel kan innebära att en onödig konkurs undviks.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078