23948sdkhjf

100 ton tung smältugn flyttas till Älmhult

Stena Aluminium har flyttat en tredje smältugn till sin återvinnings-anläggning i Älmhult och räknar med att öka årskapaciteten från 40 000 ton till 90 000 ton.
Den 100 ton tunga smältugnen har stått i Stenas nu stängda fabrik i Kolding, Danmark. Den transporterades med långtradare till Älmhult och Stena räknar med att kunna öka kapaciteten från 40 000 till 90 000 ton aluminium per år med det danska ugnstillskottet.

Stena Aluminium räknar med att det kommer att dröja innan de kan köra för full kapacitet. Dels på grund av den dåliga konjunkturen, dels för att bolaget först ska lägga in en ansökan till länsstyrelsen i Kronobergs län som ska igenom behandling.

Miljöchef Ola Falk berättar att ugnen ändå kommer att göra nytta i produktionen. Genom att sätta in den tillsammans med dagens två ugnar kan två ugnar alltid vara igång. Det ger säkrare leveranser och underlättar servicestopp.

Masugnen består av en 60 ton tung smältugn och en 40 ton tung legeringsugn som sammanfogas. Stena ska bygga en ny skorsten med rökgasrening som ska stå färdig 2010.

Källa: Processnet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094