23948sdkhjf

Unnaryd Modell formar för framtiden

Hos småländska Unnaryd Modell AB går utvecklingen snabbt. Här investerar man 12 miljoner kronor i ett nytt prototypgjuteri för aluminiumgjutgods och planerar för nyanställningar.
Unnaryd Modell AB tillverkar gjutmodeller, prototyp och designprodukter, verktyg och fixturer. Kunderna finns inom fordons- och verkstadsindustrin i Sverige och utomlands. Och det går bra för företaget – så bra att man utökar verksamheten med ett dotterbolag, investerar 12 miljoner kronor i ett nytt prototypgjuteri och planerar nyanställning av 5 personer.

Dotterbolaget UMAB Casting
Unnaryd Modell gör en storsatsning och tar sista steget till att bli en komplett leverantör av gjutna prototyper genom att starta UMAB Casting. Företaget ägs till 100 % av Unnaryd Modell och kommer till en början att förses av jobb som idag köps in på lego. Självklart vill företaget inte konkurrera med de leverantörer de har ett så bra samarbete med idag, utan satsar på att komplettera för att skapa förutsättningar för att leverantörerna ska kunna växa tillsammans med Unnaryd Modell.

Nytt prototypgjuteri
Unnaryd Modell investerar 12 miljoner kronor i ett nytt prototypgjuteri där dotterbolaget UMAB Casting ska husera. Ledningen har lämnat in ansökan om byggnadslov och räknar med att byggeriet kan sättas igång till våren. De nya lokalerna ska stå färdiga i oktober i år och kommer att innehålla 1 500 m2 produktionsplats samt 300 m2 kontor och personalplats.

Nyanställningar
Till att börja med räknar Unnaryd Modell med att nyanställa 5 personer som ska sysselsättas i det nya prototypgjuteriet UMAB Casting.

VD Lars-Ingvar Larsson berättar att företaget idag gjuter prototyper och köper upp gjutgods som företaget bearbetar. När vi i framtiden kommer att tillverka gjutgodset själv innebär för det första att vi får helheten till kund, kortare ledtider, ökad flexibilitet, ökade inre kunskaper, samt mindre transport, vilket gynnar miljön.

Kort om företaget
Unnaryd Modell AB grundades 1978 med endast en anställd och en mindre golvyta som produktionsplats. En häftig utveckling har medfört flera utökningar av fabrikslokaler, stora investeringar samt nyrekryteringar. I dag sysselsätter företaget 23 personer och omsätter runt 50 miljoner om året.

Unnaryd Modell AB

Unnaryd Modell AB


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078