23948sdkhjf

Varsel hos Stena Stål

Stena Stål i Nybro varslar nästan var tionde anställd. Beskedet kom på måndagen och anledningen är att kunderna har minskat produktionstakten, vilket i sin tur tvingar Stena Stål att effektivisera.
Stena Stål har inlett förhandlingar rörande varsel av personal på anläggningen i Nybro. Anledningen är minskade volymer som ett resultat av lågkonjukturen.

Totalt berörs 11 av sammanlagt 107 medarbetare inom främst företagets produktion i Nybro. Anledningen till neddragningarna är att stora kunder dragit ned på sin produktionstakt och därmed minskat sina order till Stena Stål.

I december beslutade Stena Stål att samordna verksamheten och flytta företagets produktion i Falkenberg till Nybro respektive Molkom, vilket kommer genomföras under våren.

– Dock har våra kunders behov av stålprodukter ytterligare minskat och som ett resultat även våra volymer. Det gör att vi måste vidta nya åtgärder för att säkerställa att vi även i framtiden kan fortsätta vara en stark stålleverantör, säger Jan-Erik Dahlin, VD Stena Stål.

Källa: Stena Stål
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125