23948sdkhjf

Munters är på väg tillbaka till börsen

Bolaget har växt kraftigt de senaste åren och lönsamheten har utvecklats mycket positivt.
Riskkapitalbolaget Nordic Capital planerar att notera Munters på Stockholmsbörsen före sommaren. Det erfar Dagens Industri.

– Munters går bra nu. Vårt fokus är att fortsätta driva affären i ett högt tempo, säger vd:n John Peter Leesi till tidningen.

Munters tillverkar klimatlösningar för kunder i många olika branscher. Bolagets direktevaporativa luftkylare används i stor omfattning inom området allmän produktion, som till exempel fabrikers monteringsband, lager och logistikutrymmen.

Munters grundades år 1955 och i dag sker tillverkning och försäljning i 30 länder av 3 500 medarbetare. Munters omsätter drygt sex miljarder kronor.

Munters köptes ut från Stockholmsbörsen 2010 sedan Nordic Capital vunnit en budstrid mot Alfa Laval. Under det senaste halvåret har bolaget varit ute för försäljning, men enligt vad Di erfar är nu huvudspåret att börsnotera Munters före sommaren.

Bland de industriella köparna skulle möjligen amerikanska Honeywell kunna vara intresserade av att köpa bolaget, enligt tidningen.

– Vi har haft en bra utveckling de senaste tre åren. Vi har haft en tvåsiffrig procentuell tillväxt organiskt, justerat för valutor. I tillväxten har vi haft en operationell hävstång, så även lönsamheten har utvecklats mycket positivt, säger John Peter Leesi till Dagens Industri.

Bedömare som tidningen har talat med spår att Munters, grovt uppskattat, värderas till klart över 10 miljarder kronor på skuldfribasis vid en börsnotering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111