23948sdkhjf

ABB tar gruvorder i Kanada värd 28 miljoner dollar

Mount Milligans nya koppar- och guldgruva utrustas med ABB:s energieffektiva växellådslösa drivsystem (GMD, gearless mill drive) och drivsystem med dubbeldrift för kulkvarnar.
ABB har tagit hem en order värd mer än 28 miljoner dollar från Terrane Metals Corporation i slutet av 2008. Kontraktet omfattar leverans av drivsystem för den nya koppar- och guldgruvan Moint Milligan i nordvästra Kanada.

ABB:s lösningar ska bidra till att optimera gruvans energianvändning och driftsäkerhet. Denna ligger 155 km nordväst om Prince George i centrala British Columbia och beräknas producera runt 40 000 ton koppar och 217 000 ounce guld årligen från koppar- och guldfyndigheterna i Mount Milligan.
”ABB:s överlägsna teknik och industrilösningar, i kombination med vår breda applikationskunskap och erfarenhet, förbättrar väsentligt produktiviteten och driftsäkerheten i metall- och gruvindustriers processer”, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation. ”Våra kompletta drivsystemerbjudanden och vår förmåga att leverera lösningar i världsklass var avgörande faktorer för att vi vann den här ordern.”

ABB:s leverans i projektet omfattar ett komplett 22 MW växellådslöst drivsystem (GMD) för en halvautogen kvarn (SAG-kvarn), bestående av motor, transformatorer och E-hus, samt två enheter ACS6000 drivsystem med dubbeldrift för 26’ kulkvarnar, var och en på 6,5 MW, inklusive synkronmaskiner, transformatorer och E-hus.

Både SAG-kvarnen och kulkvarnarna ska drivas av varvtalsreglerade drivmotorer, en lösning som erbjuder exceptionell prestanda och flexibilitet i kundens produktionsprocess.

Leveranserna ska var klara i slutet av 2011, och installation och driftsättning är planerat till 2012.
ABB:s division Process Automation levererar integrerade lösningar för styrning och anläggningsoptimering samt industrispecifik applikationskompetens och tjänster för att hjälpa processindustrier över hela världen att uppfylla sina kritiska affärsbehov i fråga om operativ lönsamhet, kapitalproduktivitet, riskanalys och globalt ansvarstagande. Divisionens kunder finns främst inom olje- och gasindustri, kraftindustri, kemisk industri, läkemedelsindustri, massa- och pappersindustri, metall- och mineralindustri samt marin industri och turboladdare.

Källa: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125