23948sdkhjf

MiljöBil 2009 - enda mässan för miljöbilar växer och byter lokaler

Nybilsförsäljningen minskar kraftigt och miljöbilen framstår alltmer som branschens enda hopp. Det stora intresset för miljöbilar innebär att MiljöBil 2009 flyttar till större hemvist i nya Kistamässan 19-21 november.
- Miljöfrågan och klimathotet kommer alltmer i fokus och det kanske viktigaste området där vi, var och en av oss, kan göra stor skillnad är vilka fordon vi väljer. Därför är det logiskt att 2009 års enda bilmässa i Stockholm helt fokuserar på miljöbilarna, och dessutom byter till större lokaler, säger Johan Grape, initiativtagare av MiljöBilsmässan.

MiljöBil 2009 var tidigare planerad att genomföras månadsskiftet januari-februari, men åtskilliga bilmärken har uppmanat arrangörerna att skjuta på mässan till senhösten, då den värsta turbulensen på bilmarknaden beräknas ha lagt sig. Det innebär också att en rad nyheter från bilmässan i Frankfurt kan visas upp. Dessutom kommer mässan ungefär samtidigt som den stimulans för miljöbilar som moderaterna och centerpartiet föreslår efterträda miljöbilspremien.

- Det går inte att bromsa sig uppför backen och det vet bilbranschen efter förra lågkonjunkturen. Därför är det stort sug efter att medverka på en mässa som vår, med tydligt fokus och väl avgränsad publik. Vi räknar med en klart större mässa 2009 än 2008, säger Johan Grape.

MiljöBil 2009 genomförs i samarbete med Gröna Bilister, som säkerställer att alla produkter på mässan uppfyller den statliga miljöbilsdefinitionen eller motsvarande krav på andra områden. Dessutom visas enbart produkter som finns på marknaden eller snart introduceras - den besökare som vill ska direkt kunna teckna kontrakt på mässan eller i sin egen bilhandel.

- MiljöBil 2008 var en styrkedemonstration för miljöbilsutvecklingen och 2009 års mässa blir än viktigare eftersom mångfalden av miljöfordon ökar behovet att samla bilar under ett tak och underlätta jämförelser. Dessutom finns vi på plats som opartisk aktör utan koppling till något bilmärke, vilket underlättar för konsumenter som vill göra ett grönare bilval, säger Jakob Lagercrantz, ordförande för Gröna Bilister.

Miljöbilsmässan hålls på Kistamässan utanför Stockholm den 19-21 november. Se www.miljobil2009.se och www.gronabilister.se .

Källa: Gröna Bilister

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127