23948sdkhjf

Christian Berner får order på pärlkvarn

Köparen är nöjd med prestanda och driftsäkerhet.
Algbönder köper en energieffektiv pärlkvarn från Christian Berner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vad kostar en sån här kvarn och hur många säljer ni på ett år?

– Vi säljer flera olika kvarntyper och av just denna typ så säljer vi cirka en kvarn vartannat år. Ordervärde är 1,25-1,5 miljoner kronor beroende på utförande, uppger Peter Olofson, försäljningschef Process Systems på Christian Berner, för Metal Supply.

Christian Berner Tech Trade bedriver teknisk handelsverksamhet. Huvudkontoret är beläget i Mölnlycke strax utanför Göteborg.

Simris Alg odlar alger vars innehåll av Omega-3 är huvudingrediensen i deras växtbaserade kosttillskott. Pärlkvarnen krossar effektivt algcellerna och ger ett högt produktutbyte. Resultatet är en helt naturlig produkt med samma nyttiga omega-3 som i fiskolja.

– Vi är mycket nöjda med både prestanda och driftsäkerhet och har fått mycket god support från Christian Berner under hela projektet. Pärlkvarnen uppfyller våra högt ställda krav avseende både kvalitet och kapacitet, säger Fredrika Gullfot, vd på Simris Alg.

Pärlkvarnen är en CoBall-Mill från leverantören FrymaKoruma och används för finmalning av suspensioner och högviskösa produkter. Kvarnen har kapacitet att mala upp till cirka 1 000 liter per timme.

Christian Berner representerar FrymaKoruma som är en stor global leverantörer av bland annat våtmalningskvarnar och vakuumprocessblandare för processindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141