23948sdkhjf

Vill köpa industribolag för 5 miljarder

Men i det fjärde kvartalet förra året gjorde bjässen inte en enda affär.
Investmentbolaget Latour gjorde inga förvärv till industrirörelsen i det fjärde kvartalet förra året. Det framgår av bokslutsrapporten.

– Tidigare under året har ett flertal intressanta förvärv gjorts till Latour Industries, Nord-Lock och Swegon vilka tillsammans på årsbasis tillför nära 800 miljoner kronor i årsomsättning. Vi ser goda förutsättningar att fortsätta en relativt hög förvärvsaktivitet under 2017. Vår goda finansiella ställning ger utrymme för investeringar på drygt 5 miljarder kronor, säger vd Jan Svensson.

Är det några speciella områden ni vill förvärva inom?

– Vi söker tre typer av förvärv. Add-on förvärv till våra helägda verksamheter, Hultafors, Nord-Lock och Swegon. Helt nya områden till Latour Industries plus i viss mån tilläggsförvärv till de bolag som ingår i Latour Industries. Helt nya börsinnehav, uppger Latours vd Jan Svensson för Metal Supply.

Latour bedriver i huvudsak sin verksamhet i två grenar, en helägd industrirörelse samt en portfölj av tio börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna.

Det största helägda bolaget är Swegon som levererar komponenter och systemlösningar som skapar bra inomhusklimat och genererar energibesparingar för byggnader. Swegon har totalt 1 800 anställda och omsätter drygt 3,5 miljarder.

Utöver de två huvudsakliga verksamhetsgrenarna innehar Latour även ett antal delägda onoterade verksamheter.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094