23948sdkhjf

Vässad Porsche GT3 RS med svenskt avgassystem

Porsches värsting GT3 RS har redan från början massor av effekt, närmare bestämt 415 hästkrafter i motorn. Men det hindrar inte eftermarknaden att förfina detaljer som går att vässa vidare på.
Porsches värsting GT3 RS har redan från början massor av effekt, närmare bestämt 415 hästkrafter i motorn. Men det hindrar inte eftermarknaden att förfina detaljer som går att vässa vidare på. Ferrita har använt några av de vanligaste metoderna för att förbättra prestandan utan att göra någon oåterkallelig åverkan på bilen.

Ett chip i bilens databox optimerar med en knapptryckning detaljer runt tändning och blandningen av syre och bränsle, vilket ger ökad effekt. Kör man bilen på samma sätt som innan kan man dessutom få en lägre bränsleförbrukning. Ett monterat sportluftfilter ger öppnare andningsvägar in till motorn, vilket också ger mer effekt.

Slutligen byggdes ett rostfritt avgassystem som med hjälp av lägre motstånd och två öppningsbara spjäll ger både högre effekt, sportigare ljud och lägre vikt. Porsches originalsystem väger 40,2 kilo, medan Ferritas färdiga avgassystem landade på 20,4 kilo på vågen. Även det en effektvinst när det handlar om att slipa sekunder runt en racerbana, eller varför inte göra en säkrare omkörning?

Effektmätningen som gjordes på en så kallad dynamometer eller "rullande landsväg" visade att bilen blivit 23,9 hästkrafter starkare på drivhjulen efter de tre modifieringarna. Enbart avgassystemet gav drygt 10 hästkrafter extra, och en viktminskning på 19,8 kilo.
Effektsugna köpare kan beställa avgassystemet till sin Porsche GT3 RS av generationsmodell 997, till ett pris av 60 000 kronor inklusive moms men exklusive montering.

Källa: Ferrita Sweden AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109