23948sdkhjf

Automationsbolaget anställer i Uppsala och Västerås

De behöver en försäljningschef, utvecklingschef och utvecklingsingenjörer.
Unibap tar in ytterligare finansiering på 12 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I oktober förra året fick Unibap en första tillväxtfinansiering på 10 miljoner kronor med en tilläggsoption på 12 miljoner kronor. Nu tar Unibap in den kvarvarande finansieringen inom ramen för finanseringsrundan och växlar därmed upp etableringen på marknaden för intelligenta system och robotik.

Finansieringen på 12 miljoner kronor kommer användas till att stärka Unibaps position inom intelligent automation och robotik genom att tillsätta en försäljningschef, utvecklingschef samt utvecklingsingenjörer vid företagets kontor i Uppsala och Västerås. Dessutom kommer finansieringen att möjliggöra en bredare lansering av Unibaps maskinseende produkter och rymdmolnslösningar.

– Det är mycket glädjande att vi nu slutfört hela finansieringsrundan. Vi har samtidigt förstärkt vår styrelse och kan fortsätta tillväxten inom rymd och industri utifrån den teknikbas vi har etablerat, säger Fredrik Bruhn, vd på Unibap.

Hur många personer planerar ni att rekrytera totalt?

– Vi rekryterar talanger så det är svårt att säga ett exakt antal. De bästa har vi alltid plats för, uppger Fredrik Bruhn för Metal Supply.

Unibap är ett IT-företag som utvecklar produkter och tjänster för intelligent automation och robotik med tillämpningar inom industrin och rymden. Företaget har utvecklat egna beräkningsmoduler för artificiell intelligens som ska ge fördelar inom nyindustralisering med avancerat maskinseende och rymdmolnslösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08