23948sdkhjf

Akut läge hos Zakrisdalsverken

Zakrisdalsverken i Karlstad befinner sig i en akut finansiell kris och söker nu 25 miljoner kronor i undsättningslån. – Det brådskar, säger företagets vd.
VD Sören Strömberg säger till Nya Wermlandstidningen att beskedet om undsättningslånen dröjer, men att det brådskar för Zakrisdalsverken.

Zakrisdalsverken är en av Karlstads största tillverkande industrier och en underleverantör till lastvagnsindustrin. Bland kunderna finns Scania, Volvo CE och Volvo Lasvagnar.

De senaste två åren har bjudit på snabb expansion och företaget har gjort investeringar för 130 miljoner kronor. Men nu har ju fordonsindustrin bromsat upp och därmed måste Zakrisdalsverken också bromsa upp.

På måndagen fick 45 anställda besked om att de avskedas. Företaget ser också över rörliga kostnader och jobbar med finansiering på många andra sätt – däribland undsättningslån på 25 miljoner kronor.

VD Sören Strömberg ser ändå ett ljus i mörkret och menar att det går åt rätt håll, även om den närmaste perioden kommer att medföra lägre produktion. Vad som händer om företaget inte få de sökta 25 miljonerna från Näringsdepartementet vågar han inte svara på.

Zakrisdalsverken har 120 anställda i Karlstad och lika många i Falun. 2008 var omsättningen 700 miljoner kronor. Företaget har expanderat i genomsnitt 80 procent per år.

Källa: NWT
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094