23948sdkhjf

Förbjudet att nämna finanskrisen

En skylttillverkare i vårt grannland Danmark har infört förbud för medarbetarna att nämna finanskrisen på arbetsplatsen. Direktören börjar dagen med att klippa bort alla artiklar om krisen ur tidningarna.
Direktören i skyltföretaget Ole Nonbye A/S vill ha en positiv stämning i företaget igen, och han vill att alla medarbetare parkerar allt snack om krisen utanför företagets port. Nu ska medarbetarna se ljust på framtiden igen.

Därför börjar direktören dagen med att klippa bort alla artiklar om krisen ur dagens tidningar. Artiklarna lägger han i en låda och medarbetarna kan ta dem med sig, om de vill, när de har fått ledigt för dagen.

Direktören, Lars Nonbye, vill att tilltaget ska få medarbetarna att tänka positivt igen och att involvera sig mer i företagets utveckling. Han förklarar: ”- Finanskrisen drabbar oss alla mentalt genom att vi hela tiden bombarderas med krisjournalistik genom medierna. Journalistiken i sig själv är ju reell nog, men kan lätt få en självförstärkande effekt som vi vill motarbeta. Vi vet att krisen finns därute, men vi vill inte acceptera att den dödar oss mentalt och får oss att tänka defensivt.”

Företaget är Skandinaviens största skylttillverkare – en bransch som också har drabbats av krisen. Ovanstående tilltag är ett av många som ska hålla humöret och kreativiteten uppe hos medarbetana. Direktören har också bildat en grupp på Facebook, ”Nonbye - No til finanskrisen”, där intresserade kan visa sitt stöd. Ett nytt kodex i företaget förbjuder medarbetarna att börja ett kundmöte med snack om finanskrisen, och om någon nämner order ”kris” ska medarbetarna i stället svara ”möjligheter”.

Det är inte första gången företagets ledning kämpar mot krisstämning bland medarbetarna. För sex år sedan hade företaget ekonomiska problem på grund av skärpt konkurrens på marknaden. Också den gången gick ledningen offensivt till verks för att öka förståelsen och kreativiteten under den svåra tiden.

Källa: Erhvervsbladet (DK)

Har du eller ditt företag gjort något för att motarbeta finanskrisen?
Skriv till Metal Supply och berätta!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078