23948sdkhjf

Combitech rekryterar efter prestigeavtal

Det är bara några få bolag som blir prioriterade leverantörer till Scania.
Lastbils- och busstillverkaren Scania har utsett Combitech till ny ”preferred supplier” av konsulttjänster inom forskning och utveckling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Combitech är ett nordiskt teknikkonsultbolag med nära 1 900 medarbetare i Sverige, Norge och Finland. Företaget är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab.

Ramavtalet uppges omfatta alla delar av utvecklingsarbetet hos Scania, och gäller bland annat kompetenser som hållfasthetsberäkning, konstruktion, inbyggda system, produktionsutveckling och teknisk dokumentation. Combitech får därmed status som preferred supplier, tillsammans med ett fåtal andra företag.

Combitech har tecknat avtalet tillsammans med dotterbolaget Tikab, med lång erfarenhet av att arbeta med Scania inom teknisk dokumentation. Combitech har stor erfarenhet inom flyg och fordon, vilket uppges ha varit betydelsefullt i upphandlingen. Tillsammans blir företagen en heltäckande leverantör inom utveckling och dokumentation.

– Combitech har spetskompetens inom områden som autonoma fordon, Active Safety, infotainment och effektiv produktutveckling. Som ny leverantör till Scania ser vi fram emot att utveckla vårt samarbete inom många områden. Avtalet är viktigt för vår satsning inom fordon och innebär även att vi behöver nyrekrytera i Stockholmsregionen, säger Fredrik Tengel, Key Account Manager på Combitech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079