23948sdkhjf

Bulten avslutar året med en stark orderingång

De räknar med att öka sina marknadsandelar från och med andra halvåret.
Bulten rapporterade en nettoomsättning på 674 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (667). Rörelseresultatet uppgick till 52 miljoner kronor (47), vilket motsvarar en rörelse­marginal på 7,7 procent (7,1).

Orderingången uppgick till 744 miljoner kronor (674).

– Året avslutades starkt med en orderingång som ökade 10,5 procent under kvartalet jämfört med föregående år. Bultens förutsättningar att ta marknadsandelar är goda från och med andra halvåret 2017, baserat på tecknade kontrakt men också på fortlöpande kunddiskussioner, säger vd Tommy Andersson.

Under kvartalet har bolaget ytterligare förstärkt sin finansiella position och nyckeltal. Med anledning av detta föreslår styrelsen årsstämman en total utdelning om 4,50 kronor per aktie för räkenskapsåret 2016, varav 3,50 kronor per aktie är att ses som en ordinarie utdelning och 1,00 kronor per aktie är att ses som extra utdelning.

– Att vara underleverantör till fordonsindustrin är på många sätt utmanande men vi har ytterligare förstärkt våra kundrelationer. Vi har dessutom flyttat fram vår position inom teknologi för elektriska bilar och hybrider, säger Tommy Andersson.

Bulten är en stor leverantör av fästelement till den internationella fordonsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094