23948sdkhjf

Vestas tror på amerikansk succé efter Obamas besök

President Obama har varit på besök på en av Vestas amerikanska fabriker och presidenten poängterade att vindkraften är avgörande för framtiden. Vestas tror på succé i USA.
En av Vestas amerikanska fabriker har haft besök av USAs nya president, och Obama poängterade att vindkraften är avgörande för USAs framtid.

Vestas har funnits på plats länge i USA och har fört en massiv lobbykampanj för den nya presidenten. Vindbolaget har också byggt ut sina anläggningar i USA och har skapat omkring 1 200 nya jobb här.

Insatsen har burit frukt. President Obama var på besök i förra veckan och Vestas nordamerikanska chef Jens Söby fick möjlighet att träffa presidenten för att diskutera USAs planer för förnybar energi.
Presidenten underströk att han uppfattar vindkraft och förnybar energi som avgörande för USAs framtid, berättar Jens Söby.

USA blir en nyckelmarknad för Vestas under kommande år och vindbolaget har därför redan investerat i en häftig utbyggnad av den nordamerikanska produktionen. Vestas har skapat omkring 1 200 nya jobb och räknar med att siffran kommer upp på 4 000 redan vid slutet av 2010 med lite medvind från Obamas energipolitik.

Källa: Börsen (DK)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125