23948sdkhjf

Jätteorder till Haldex - och varsel

Land Rover har placerat en order hos Haldex med ett beräknat ordervärde på hela 100 miljoner SEK per år. Glädjebeskedet om storordern kom nästan samtidigt med beskedet att ytterligare 75 personer varslas.
Haldex har erhållit en order från Land Rover som ägs av den indiska industrikoncernen Tata.

Ordern gäller Haldex fyrhjulsdriftsystem (AWD) för en av Land Rovers nya bilmodeller.
Land Rover är Europas mest betydande tillverkare av jeepar som möter högt ställda krav på så kallade off road-egenskaper. Haldex fick sin första order på AWD från Land Rover 2004. Den nya ordern visar på Land Rovers fortsatta förtroende för Haldex spetskompetens inom avancerad AWD.

Produktionen är beräknad att starta under 2011.

Ordervärdet beräknas till 100 miljoner SEK per år och för Haldex beräknas ordern innebära en fördubbling av de redan befintliga årsvolymerna hos Land Rover.

"Ordern innebär att Haldex förstärker sin position som AWD-partner hos Land Rover och därmed också inom den expansiva Tatakoncernen. Tata Motors Ltd tillverkar idag flera fyrhjulsdrivna bilmodeller och har fördelen av att vara mitt i en av världens mest expansiva regioner", säger Joakim Olsson, VD och Koncernchef för Haldex.
"Haldex förstärker också genom affären sin position inom det bränsleeffektiva cross over-segmentet."

Källa: Haldex

Bara ett par timmar efter glädjebeskedet kom också beskedet att ytterligare 75 medarbetare varslas om uppsägning. Varslet gäller 50 kollektivanställda inom Haldex Brake, samt 16 kollektivanställda och 9 tjänstemän inom Haldex Traction.

Produktionen på den nya storordern beräknas starta 2011 och har ingen omedelbar effekt på företagets krympande orderböcker här och nu, enligt Helsingborgs Dagblad.

Om företaget
Haldex , med huvudkontor i Stockholm, tillhandahåller egenutvecklade och innovativa lösningar till den globala fordonsindustrin. Huvudinriktningen är produkter relaterade till fordonsdynamik, säkerhet och miljö. Haldex är noterat på Stockholmsbörsen och har en årlig omsättning på nästan 8 miljarder kronor med ca 6 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125