23948sdkhjf

Tar hem order på åtta elbussar till Harrogate i England

När de tas i drift 2018 är det första gången som snabbladdningstekniken OppCharge används i Storbritannien.
Volvo Bussar har fått en order på åtta elbussar, Volvo 7900 Electric, till Harrogate i England. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpare är Transdev Blazefield. Trafikstart är planerad till 2018.

Harrogate Bus Company, ägt av Transdev Blazefield köper åtta elbussar från Volvo. Bussarna ska rulla i Harrogate, 90 kilometer nordost om Manchester. Köpet tillkännagavs vid ett pressevent den 3 februari där Volvos elbuss som rullar på linje 55 i Göteborg demonstrerades.

När de åtta elbussarna i Harrogate tas i trafik 2018 är det första gången i Storbritannien som tekniken med snabbladdning vid ändstationerna genom så kallad opportunity charging, OppCharge används.

OppCharge baseras på ett gemensamt gränssnitt som innebär att laddstationerna kan utnyttjas av elektrifierade bussar från andra tillverkare. OppCharge börjar nu användas som gemensamt gränssnitt i fler än 12 länder.

Laddningen är helt automatisk och sker via strömavtagare på bussens tak på 3-6 minuter, Volvos elbuss är cirka 80 procent mer energieffektiv än motsvarande dieselbuss.

– Det är mycket glädjande att Volvos första elbussar i Storbritannien kommer tas i trafik nästa år. Storbritannien är en av våra största marknader för vårt produktprogram inom elektromobilitet och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Transdev Blazefield för att göra Harrogate till en ledande region vad gäller miljövänlig kollektivtrafik, säger Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.

Projektet har finansierats med cirka 24 miljoner kronor från den brittiska regeringens “Low Emission Bus Scheme”.

Storbritannien är Volvos största marknad för elektrifierade bussar, med fler än 1 400 hybridbussar i trafik.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093