23948sdkhjf

Damstahl räknar med högre priser på rostfritt stål

Råvarupriserna är starka och därmed är legeringstilläggen högre.
Efter en riktigt dålig början på 2016, förbättrades marknadsförhållandena på den rostfria marknaden under andra halvan av året vilket skapade bra förutsättningar för en bättre start på det nya året. Det framgår av Damstahls månadsrapport om rostfritt stål för februari.

Marknadsaktiviteten ökade under de första veckorna av 2017 och grossisterna försöker hålla sina lagernivåer tillräckligt höga för att klara längre leveranstider från verken, men lagernivåerna är rimliga och inte för höga.

Stämningen på marknaden förblir ändå ambivalent, då nickelpriset nyligen föll till under 10 000 UDS/ton och därmed skapade en hel del osäkerhet.

Några veckor in på det nya året är den svenska marknaden för rostfritt stål i ganska bra form. Slutförbrukarna handlar och aktiviteten i branschen är relativt god. Priserna förväntas öka ytterligare under de kommande månaderna, baserat på starka råvarupriser och därmed högre legeringstillägg.

Den pågående utredningen gällande importtullar från Asien orsakar leveransproblem för några av aktörerna på marknaden. Hur svåra problemen blir på lång sikt återstår att se, skriver Damstahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065