23948sdkhjf

Scania växer i Thailand

De etablerar en ny monteringsanläggning och en tillverkningsenhet i Bangkokområdet.
Scania utvidgar verksamheten i Thailand. Landet är en nyckelmarknad för fordonskoncernen i Asien och nu utvidgas den kommersiella och industriella närvaron i landet. Det framgår av ett pressmeddelande.

En ny monteringsanläggning för lastbilar och busschassier – liksom en tillverkningsenhet för lastbilshytter – etableras i Bangkokområdet.

Scanias etablering i Thailand kommer även att omfatta specialister inom produktion, logistik och inköp samt inom forskning och utveckling.

Dessutom skapar Scania ett regionalt centrum i Thailand som stöd för företagets distributörer i Asien och Oceanien för att utveckla försäljningen på sina marknader.

– Den nya etableringen innebär att alla industriella och kommersiella funktioner inom Scania kommer närmare våra kunder i Asien, särskilt i Thailand, säger Ted Göransson, projektdirektör för etableringen.

Etableringen är ett inslag i Scanias strategiska fokusering på Thailand och kompletterar den tidigare tillkännagivna utvidgningen av Scanias servicenätverk i landet till 2019 från 10 till 18 verkstäder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141