23948sdkhjf

Köper amerikanskt bolag för 7,3 miljarder

De har en simuleringsmjukvara för virtuell utveckling av produkter och tillverkningsprocesser.
Hexagon har tecknat avtal om att förvärva MSC Software som är en stor leverantör av CAE-lösningar (computer-aided enginering). MSC:s produktportfölj inkluderar simuleringsmjukvara för virtuell utveckling av produkter och tillverkningsprocesser. Det framgår av ett pressmeddelande.

MSC:s analys- och simuleringsförmåga ska ge kunderna möjligheten att optimera design inför produktion vilket ska garantera produktivitet, kvalitet och hållbarhet i slutet av produktionscykeln.

Förvärvet stärker Hexagons förmåga att koppla samman de traditionellt separata faserna vid design och produktion genom att integrera data som genereras vid produktionsgolvet, med simuleringsdata. Detta förbättrar ytterligare kundernas förmåga att upptäcka och korrigera designbegränsningar och produktionsproblem innan tillverkning.

– MSC kommer att ha en avgörande betydelse i vår strategi att leverera smarta lösningar för tillverkning i bland annat bil- och flygindustrin och kommer ta oss närmare vår vision om den smarta uppkopplade fabriken. Vi kan nu utnyttja den data som vår MI-division genererar för att förbättra design och processer i början av arbetsflödet. Förvärvet kommer även öppna upp nya marknader för MSC genom vår PPM-division, säger Hexagons vd Ola Rollén.

MSC har huvudkontor i Newport Beach i Kalifornien i USA och har över 1 200 anställda i 20 länder. Bolaget har under mer än 50 år byggt sig en position inom bland annat bil-, flyg- och elektronikindustrin.

Köpeskillingen uppgår till 834 miljoner dollar, eller knappt 7,3 miljarder kronor, för skuldfritt bolag (Enterprise Value).

Under 2016 omsatte MSC proforma 230 miljoner dollar med en lönsamhet som beskrivs som stark och en hög andel återkommande intäkter.

MSC kommer att bidra positivt till Hexagons lönsamhet från och med transaktionens genomförande

Hexagons lösningar integrerar sensorer, mjukvara, industrikunskap och kunders arbetsflöden till informationsekosystem som skapar beslutsunderlag. De används inom en rad viktiga industrier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.113