23948sdkhjf

Får order på sex traverskranar

Bland annat ska de skeppa ut en 150 tons travers med en spännvidd på 29 meter.
Dematek, med huvudkontor i Huddinge strax söder om Stockholm, har fått en order på nya traverskranar. Utrullningen sker i samband med projektet ”Next Generation” och Gruvöns nya kartongmaskin KM7. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya kartongmaskinen blir 350 meter lång och en av världens största med en kapacitet på 550 000 ton kartong per år. Hela projektets budget ligger på 5,7 miljarder kronor och idrifttagningen är beräknad till våren 2019. Satsningen görs mot bakgrund av den ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck runt om i världen.

För Demateks del har satsningen inneburit att bolaget ska leverera sex stycken nya traverskranar från den nya så kallade V-Profil-kranen på 10 ton till processkranar upp till 150 ton som störst, cirka 600 meter strömskenor, tambourok och andra lyftok.

I leveransen ingår bland annat en 150 tons travers med en spännvidd om 29 meter försedd med två hjälplyft på 10 ton vardera, som till viss del ska arbeta automatiskt.

De nya traverskranarna levereras i slutet av 2017 och kommer under 2018 kunna tjäna som montage/byggkranar under projektet. Dematek håller själva i montaget av traverskranarna.

Dematek är omkring 160 anställda över hela Sverige. Det handlar om allt från servicetekniker till konstruktörer som utvecklar, säljer, servar och installerar produkter för att hantera stora och små laster. Bolaget har över 100 mobila servicetekniker placerade över hela landet. Dematek har representation på 28 orter.

Bolaget representerar i dag Demag Cranes & Components, Brunnhuber och Nordgreif på den svenska marknaden.

Bland annat verkar de som generalagent för Demag Cranes and Components.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078