23948sdkhjf

Plåtbearbetaren investerar i maskin

De besökte fem referensföretag innan de slog till.
Gävlebaserade Excellent Stansteknik har investerat i en robotcell från Starmatik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Excellent har mångårig erfarenhet av olika typer av plåtbearbetning. De har ett brett produktsortiment som omfattar ventilation, elektronisk industri, VVS-bygg med mera.

De erbjuder tillverkning i små, medelstora och stora serier, legoarbete i plåt med tjocklek upp till tre millimeter, ytbehandling, lackning, monteringsarbeten och utveckling från prototyp till färdig produkt enligt kundens krav och önskemål. Deras produkter exporteras till hela världen.

– Vi fick möjlighet att besöka fem referensföretag för att se tidigare installerade anläggningar och de var genomgående mycket nöjda. Det upplevde vi som en bra garanti och tog därför steget att göra den här investeringen, säger Lars-Olof Johansson, vd och ägare på Excellent.

Robotcellen från Starmatik består av en 70 kilo Fanucrobot och en SafanDarley servoelektrisk kantpress på 200 ton med CNC-styrt 5-axligt bakre anslag och en arbetslängd på 4 100 millimeter.

Roboten är placerad på en 14 meter lång åkbana vilket ska ge optimal åtkomlighet vid bockning och större möjlighet för flexibel stapling. Cellen har automatiskt gripdons- och verktygsväxling. Gripdonsmagasinet har plats för 5 gripdon.

Fördelen med automatisk gripdons- och verktygsväxling är bland annat att man får ett bättre utnyttjande av cellen med snabba omställningar av verktyg och gripdon även om man kör korta serier.

Det är Värnamobaserade Din Maskin som har sålt maskinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094