23948sdkhjf

Gruvutvecklaren Copperstone behöver nya pengar

De nya medlen ska användas till Svartliden/Eva och Granlidenområdet.
Copperstone Resources styrelse har beslutat att genomföra en nyemission om cirka 23 miljoner kronor med företrädesrätt för bolagets nuvarande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen genomförs i syfte att påskynda utvecklingen av det potentiellt mycket stora Copperstoneprojektet samt möjliggöra strategiska initiativ.

Ett garantikonsortium har förbundit sig att teckna aktier i nyemissionen upp till cirka 80 procent eller cirka 18,5 miljoner kronor.

– Glädjande att vi kan hålla fortsatt full hastighet i utvecklingen utan dröjsmål. Denna emission säkerställer att vi omgående kan påbörja borrprogrammet mot djupet på Svartliden/Eva, fortsätta utvecklingen av Granlidenområdet och samtidigt även lyfta blicken för strategiska initiativ, säger Copperstones vd Per Storm.

Copperstone Resources är ett gruvutvecklingsbolag som fokuserar sin verksamhet främst på Copperstoneprojektet i Skelleftefältet. Detta projekt uppges ha en potential att bli en av de största bas- och ädelmetallförekomsterna i Norden.

Copperstone Resources har totalt åtta undersökningstillstånd om cirka 9 260 hektar samt två bearbetningskoncessioner och en ansökt bearbetningskoncession om totalt 82 hektar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063