23948sdkhjf

Jätten EAB gör investering i Smålandsstenar

Maskinen ökar flexibiliteten i fabriken som sysselsätter en bit över 200 anställda.
EAB i Smålandsstenar investerar i en stansmaskin med tekniken Punch Genius från Prima Power. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vad är skälet till investeringen? Kommer det här att leda till nyanställningar?

– Det ingår i vår satsning på framtiden att hålla maskinparken modern. Maskinen kommer att öka vår flexibilitet, uppger Per-Åke Andersson, ägare och vd på EAB, för Metal Supply.

Bolaget är familjeägt och arbetar inom tre produktområden: Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader. All konstruktion, produktion och utveckling sker i Smålandsstenar men de verkar i dag på en global marknad. Företaget startade 1957 och de har idag 215 anställda.

– Vi hade sedan tidigare en stansmaskin från Finn-Power som leverantören hette då. Den hade gått 65 000 produktionstimmar så det var dags att byta ut den. Vi kände då att valet av maskin var ganska enkelt, säger Alexander Andersson, produktionsledare på EAB.

Den nya Punch Genius är en servodriven stansmaskin. De största nyheterna är den ökade verktygskapaciteten, den snabba omställningen och användarvänligheten. Resultatet med maskinen är reducerade produktionskostnader och högre utnyttjandegrad.

Maskinen finns i två utföranden; Pure beskrivs som en produktionsmaskin till ett något lägre pris. Dynamic erbjuder bättre produktivitet och möjligheter på marknaden. Båda maskinerna kan utrustas med alla tillbehör.

Som en del av nya möjligheter med maskinerna kan nämnas den nya roterande stanshammaren som ger kortare verktygsväxlingstid och fler vridbara verktyg i revolvern samt de flyttbara borstborden vid revolvern som ger en repfri process.

EAB har nu lasermaskiner, pressar och stansmaskiner i sin anläggning.

Det är Värnamobaserade Din Maskin som har sålt maskinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156