23948sdkhjf

Storinvesterar i Gällivare

De räknar med fortsatt framgångsrik gruvdrift och litar på den lokala industrin.
Persson Invest och Eriksson Bil har presenterat satsningar i Gällivare på 80 miljoner kronor. Företaget tror på Gällivare och på fortsatt framgångsrik gruvdrift, därför gör man satsningen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har styrelsebeslut att inleda en investering i en ny servicehall för Wist Last & Buss, som behöver öka kapaciteten, förbättra servicen och ge möjlighet att anställa mer personal, säger Ulf Ejenstam som är vd på Persson Invest Fastigheter och Peter Larsson, fastighetschef. Det är en satsning på cirka 50 miljoner kronor.

Person Invest litar på Gällivares industri. Att flytta Malmberget för fortsatt gruvdrift, är en tydlig signal för framtiden, därför gör de satsningen.

Företaget har inlett planeringen av nybyggnationen tillsammans med Gällivare kommun, med målet att investeringen ska vara genomförd till sommaren 2018.

– Vi har nyss tagit i drift en ny skadeverkstad, en investering på 20 miljoner kronor. När den nya lastbilsanläggningen är klar, får vi utrymme att utveckla personbilsverksamheten ytterligare, vilket beräknas bli en investering på 25-30 miljoner, säger Roger Edholm, vd för Eriksson Bil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11