23948sdkhjf

Fjädertillverkaren Lesjöfors gasar på med ny fabrik

Det tog mindre än fem månader att bygga den.
Lesjöfors har nu invigt sin nya produktionsanläggning i Slovakien. På mindre än fem månader har den 2 000 kvadratmeter nya produktionshallen i Myjava, Slovakien färdigställts med tillhörande 720 kvadratmeter administrativa lokaler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enheten är specialiserad på tillverkning av fjädrar som tryckfjädrar, dragfjädrar och vridfjädrar i tråddiameter 0,1-2,6 millimeter.

I dagsläget är 40 personer anställda, men anläggningen är dimensionerad för expansion med upp till 60 anställda.

Den slovakiska verksamheten går mycket bra. Många stora projekt har genomförts med goda resultat, orderboken beskrivs som välfylld men en årlig försäljningsökning och vinstmarginal på cirka 20-25 procent. Den nya fabriken är historiskt sett en av Lesjöforskoncernens största investeringar och den första helt nybyggda produktionsanläggningen.

– Vi är så tacksamma för förtroendet från Lesjöforsgruppen som tror på vårt företag. Nu är det vår tur att förvalta investeringen väl och göra den lönsam för såväl övriga koncernbolag som våra ägare. Vi har en ung, välutbildad personalstyrka som utgör en stabil grund för en fortsatt framgångsrik utveckling, säger Ján Mačuha, vd för den slovakiska enheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109