23948sdkhjf

NEVS beviljas produktionslicens i Kina

Fabriken i landet ska stå klar senare i år.
Den kinesiska regeringen har beviljat Trollhättebaserade NEVS ansökan om att få starta produktion av elbilar vid produktionsanläggningen i Tianjin i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag är mycket tacksam för godkännandet av vår elbilsproduktionslicens som vi nu mottagit. Det är en väldigt viktig milstolpe för NEVS som är grundat på Saabs 70-åriga historia. Det innebär att vi nu kan ta nästa steg för att realisera vår långsiktiga vision - att forma mobilitet för en mer hållbar framtid, säger Kai Johan Jiang, styrelseordförande NEVS.

NEVS uppges vara den första biltillverkaren med utländska delägare som har beviljats en ny produktionslicens för elbilar i Kina av den kinesiska myndigheten NDRC. Produktionslicensen är ett krav för att man ska få starta produktion av elbilar i Kina.

NEVS produktionsanläggning i Tianjin är under uppbyggnad och planeras att stå klar i slutet av 2017 med en årlig produktionskapacitet av 200 000 elbilar.

Elbilsmarknaden växter snabbt i Kina. NEVS plan är att utveckla en produktportfölj av elbilar och mobilitetslösningar globalt och med Kina som den första och viktigaste marknaden de kommande åren.

Den kortsiktiga planen är att leverera 150 000 9-3 Sedan elbilar till samarbetspartnern Panda New Energy, vilket är ett nytt företag som fokuserar på leasing av elfordon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08