23948sdkhjf

Året börjar med en rivstart för legotillverkaren i Vara

Nu söker de efter svetsare och kantpressare.
2017 har börjat med en rivstart och ökad produktion för Rotage och nu har de ytterligare behov av svetsare och kantpressare. Det framgår av information på bolagets hemsida.

Hur många personer tänker ni nyanställa?

– För tillfället söker vi åtta stycken nya medarbetare (varav fyra stycken är ersättningsrekryteringar), uppger Rotage vd Mathias Larsson för Metal Supply.

Vad beror den ökade efterfrågan på? Är det en befintlig kund som beställer mer eller har ni rent av tagit hem något nytt avtal/ny kund?

– Överlag är det rent generellt en högre efterfrågan som vi har märkt av under såväl Q4 2016 samt nu i början av 2017 och vi vill bemöta den ökade efterfrågan på ett bra vis så att vi inte får för långa ledtider gentemot våra kunder. Vad beträffar vår svetsavdelning så har vi fått avslut på två nya större offerter vilket gör att vi behöver öka vår svetskapacitet med cirka 15-20 procent sett över tid. Året har som sagt börjat riktigt bra men man behöver samtidigt vara ödmjuk och lyhörd inför vad som händer på marknaden. De kraftigt ökande materialpriserna är givetvis något som oroar mig och hur det kan slå emot konjunkturen framöver, uppger Mathias Larsson vidare.

Rotage är en legotillverkare med anor från 1970-talet.

Läs också: Legotillverkaren i Vara har en god efterfrågan

Bolaget tillhandahåller tjänster inom laserskärning, stansning, bockning, svetsning och montering. De ombesörjer även ytbehandling.

Rotage är baserade i Kvänum som är en tätort i Vara kommun i Västra Götalands län. Orten är belägen på Varaslätten.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.14