23948sdkhjf

Ovako investerar i Smedjebacken

Minskar ledtiden för produktion och leverans av värmebehandlat stål.
Ovako har beslutat att investera i utökad produktionskapacitet på företagets produktionsanläggning i Smedjebacken. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen är ett steg i strategin att bredda verksamheten på anläggningen och avser en ugn som tillsammans med den nyligen installerade värmebehandlingskapaciteten ska skapa en samordnad, effektiv och flexibel produktion av värmebehandlat stål.

Med de investeringar som nu görs i Smedjebacken minskar ledtiden för produktion och leverans av värmebehandlat stål för Ovakos kunder, från veckor till någon eller några dagar, samtidigt som mängden materialtransporter inom koncernen minskas avsevärt.

– Investeringen i den utökade produktionskapaciteten och värmebehandling i Smedjebacken medför att vi kan erbjuda våra kunder en mer flexibel produktionsprocess för värmebehandlat stål i Sverige och på andra marknader, säger Rickard Qvarfort, affärsområdeschef och vd Ovako i Smedjebacken.

Liksom ugnen som installerades i Smedjebacken under kvartal två och tre 2016 kommer den nya ugnen från Ovakos anläggning i Forsbacka. Projekteringen har redan startat och ugnen väntas tas i drift i april 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078