23948sdkhjf

Handelsstålsgruppen spänner musklerna

Nu spänner Handelsstålsgruppen musklerna och höjer produktionskapaciteten inför framtiden.
Handelsstålsgruppen investerar i ökad produktions kapacitet, en ny Kaltenbach KBS 750 DG , en helautomatisk bandsåg. Den nya bandsågen klarar av att kapa material från dimension 10x10xmm till 750x500 mm vid rakkap, i längder från 20mm och uppåt. Gerkapar upp till 60 grader (390x500mm).

I samband med investeringen har även en ombyggnation varit nödvändig för att få plats med bandsågen som tar en imponerande plats i anspråk, omkring 28,5 meter lång och 6 meter bred kommer hela enheten att bli. Enbart inmatningen kräver närmare 15 meter i utrymme. Den nya produktionsytan kommer efter ombyggnation att bli ca 800 kvm.

- Vi ser med glädje framemot att tillgodose våra kunders behov av bearbetat material, nu när vi verkligen kommer att kunna ta oss an de utmaningar som vi tidigare saknat kapacitet till, säger VD Anders Melin. Han får medhåll av Produktionsansvarig, Benny Hultgren, som tillägger. – Med vår stora flexibilitet kommer vi att vara en mycket bra leverantör av kapat och bearbetat material till vår marknad.

Handelsstålsgruppens enheter i Norrköping, Örebro, Borlänge och Stockholm kommer alla att ha tillgång till den nya höga produktionskapaciteten. Alla våra kunder, gamla som nya, kommer att se möjligheterna med den nya bandsågen.

Bandsågen planeras komma till Norrköping för montering första veckan i februari 2009 och beräknas vara i fulldrift i mitten av mars.

Om företaget
Handelsstålsgruppen är ett privatägt företag med säte i Norrköping som bedriver stålservicepartner-verksamhet och har det långsiktiga målet att bli nummer ett inom sin kärnaffär. Företagets kunder finns primärt inom verkstadsindustrin och byggindustrin men även inom den offentliga sektorn. Koncernen omsätter drygt 80 miljoner kronor och har 30 anställda med verksamhet i Norrköping, Borlänge, Örebro samt Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11