23948sdkhjf

Nytt försvarsuppdrag till Scania

Ett uppdrag att leverera 91 lastbilar, ett service- och reparationsavtal, samt option på leverans av ytterligare 197 fordon. Det är resultatet av en nyligen avslutad upphandling till det finländska försvaret.
Enligt en nyligen avslutad upphandling får Scania uppdraget att leverera 91 lastbilar till den finländska försvarsmakten under 2009 och 2010. I kontraktet ingår även ett femårigt service- och reparationsavtal samt en option på leverans av ytterligare 197 fordon inom en fyraårsperiod .

Under 2008 har Scania vunnit flera försvarsupphandlingar i Finland. I juli beställde försvaret 21 allhjulsdrivna terrängbilar och tidigare under året beställde kustbevakningen 26 motorer till 13 nya patrullbåtar.

Scania har under de senaste 10 åren levererat ca 200 lastbilar till det finska försvaret . Nyligen tecknade Scanias finländska dotterbolag Oy Scan-Auto Ab och försvarsmakten ett sexårigt avtal om service och reparationer av tidigare levererade fordon.

- Att Scania kan leverera specialbyggda lastbilar för krävande transportuppgifter direkt från fabrik har varit till fördel, liksom givetvis lastbilarnas kvalitet och prestanda. Detta tillsammans med vårt rikstäckande nät av professionella serviceverkstäder och möjligheten att erbjuda service- och reparationsavtal har varit avgörande faktorer i valet av Scania, säger Markku Lipsonen, vd för Oy Scan-Auto Ab.

Källa: Scania
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.88