23948sdkhjf

Storsvindel i Vestas

Bedrägeri för 90 miljoner kronor: Medarbetare i vindkraftstillverkarens spanska dotterbolag har skrivit ut falska fakturor för icke-existerande servicetjänster och har tappat kassan på 90 miljoner kronor.
Nuvarande och tidigare ledande medarbetare är misstänkta för att stå bakom storsvindel i Vestas spanska dotterbolag, Vestas Eólica.

Spanska advokater och revisorer som Vestas har anställt värderar att det rör sig om bedrägeri för omkring 90 miljoner kronor. Bedrägeriet är nu anmält till polisen.

De misstänkta medarbetarna har skrivit ut falska fakturor på icke-existerande servicetjänster. Pengar som har betalts ut till företag som helt eller delvis ägdes av de misstänkta. Samtidigt har de inblandade startat företag med syfte att investera i vindkraftverk, reservdelar och serviceavtal i Vestas för att på så sätt kunna tvätta de olagliga pengarna.

Vestas dotterbolag fick misstanke om bedrägeriet under 2008 och satte en rad spanska advokater och revisorer på saken. När bedrägeriets omfång stod klart kontaktades koncernchef Ditlev Engel och de spanska myndigheterna.

Enligt Vestas får bedrägeriet inte konsekvenser för framtida resultat.

Källa: Vestas
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11