23948sdkhjf

Norsk vindkraftsorder till Millcreek Wind

Millcreek Wind i Halmstad har fått order på att installera det första vindkraftverket i fylket Vestland i Norge, vilket ger Halmstadföretaget goda möjligheter till vidare affärsmöjligheter.
Vindkraftverket är beställt av Haugaland Kraft A/S och det skall installeras på ett informationscentrum för förnybara energialternativ i närheten av Haugesund.

Installationen kommer att ske under vecka 4 av personal från Millcreek Wind . Pga av stora restrektioner beträffande totalhöjden från byggnadsnämnden kommer en något modifierad modell att installeras.

Vindkraftverket skall tjäna i utbildningssyfte för såväl studenter som politiker i närområdet. Vestland i Norge har en mycket stor och stark opinion emot vindkraft då turistnäringen inom kryssningstrafiken in i fjordarna är en stor inkomstkälla. Haugaland kraft vill ge den Norska publiken i området en chans att få se och framförallt höra hur bullerpåverkan blir av ett vindkraftverk.

Haugaland kraft har stora projekt på gång inom området och Halmstadföretaget har goda möjligheter till vidare affärsmöjligheter enligt ägaren och grundaren, Magnus Mjörnå till Millcreek Wind.

Under 2008 installerade Millcreek Wind ett liknande vindkraftverk på skolgården till Thunmanskolan i Knivsta kommun. Beställare var Knivsta kommun. Vindkraftverket ingår även i konstnären Marjetica Potrc och STEALTH arkitektiska verk.

Källa: Millcreek Wind AB

Om företaget
Millcreek Wind i Halmstad arbetar inom energi- och vindkraftsteknik och vi innefattar tre avdelningar.
1) Försäljning, av nya och begagnade vindkraftverk
2) Konsulttjänster vindanalys, projektering, WindProberäkningar, samordning, arrendeavtal,
energikartläggning och beräkning av växthusgaseffekten, termografering.
3) Installation & Service

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094