23948sdkhjf

Verkstad i södra Sverige gör maskininvestering

De har ambitionen att med moderna maskiner öka produktionskapaciteten.
Wallåkra Mekaniska har investerat i en fleroperationsmaskin från Okuma. Det framgår av ett pressmeddelande.

Har ni sett att efterfrågan har ökat? Planerar ni att nyanställa personal?

– Vi har något ökad efterfrågan, men framförallt handlar det om att effektivisera det vi har idag. Ingen ökad personal i nuläget, ersätter bara en äldre maskin, uppger Peter Strömberg, vd på Wallåkra Mekaniska, för Metal Supply.

Genom investeringen av maskinen Okuma GENOS M460R-VE, vill Wallåkra Mekaniska erbjuda mer effektivt tillverkade aluminiumdetaljer, men fortfarande med fokus på mindre till mellanstora serier.

Maskinen, som levereras under mars månad, ersätter en äldre maskin och man har ambitionen att med moderna maskiner kunna öka produktionskapaciteten.

– Anledningen till att vi valde Okuma var att maskinen visade sig kunna erbjuda parametrar som motsvarande maskiner av andra fabrikat inte erbjöd. Bland annat krävde den mindre golvyta och den var betydligt snabbare när vi jämförde med andra maskiner, säger Peter Strömberg.

Det är Wallåkras första Okuma.

Wallåkra Mekaniska i nordvästra Skåne startades 1984 av Lars Strömberg och efter ett generationsskifte har nu sonen Peter tagit över. Wallåkra Mekaniska är en mekanisk verkstad med inriktning på fräsning och svarvning av detaljer i CNC-styrda maskiner. De hjälper även till med montering av tillverkade detaljer till färdig produkt samt olika former av ytbehandling.

Detaljer i mindre och medelstora serier, oberoende av material, uppges vara något av bolagets specialitet.

Det är Stenbergs som har sålt maskinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093