23948sdkhjf

Stålgjuteri varslar

Norrhult Stålgjuteri varslar 25 anställda om uppsägning ut av en total personalstyrka på 75 personer.
Norrhult Stålgjuteri producerar stålgjutgods och har många kunder inom fartygsbranschen, och dessutom är de storleverantör till bl.a. Rolls Roys. Men orderna uteblir och nu tvingas de varsla.

Det är framför allt orderingången i fartygsbranschen som sviker. På grund av den osäkra världsmarknaden vågar kunderna inte lägga order.

Norrhults Stålgjuteri utökade annars förra året när de köpte Metall och Träteknik AB i Norrhult och nyanställde personal. Till och med september-oktober upplevde företaget högkonjunktur och man hade inte drömt om att man senare skulle behöva minska personalstyrkan, berättar marknadschef Nisse Hammarström.

Nu varslar stålgjuteriet 25 anställda om uppsägning ut av en total personalstyrka på 75 personer. Varslet berör 20 kollektivanställda och fem tjänstemän.

Källa: SR Kronoberg

Om företaget
Norrhults Stålgjuteri AB startades 1995 med speciell inriktning på höglegerade stål. Vi producerar ca. 250-300 ton höglegerat stålgjutgods per år men har resurser för att producera 400 ton.
Sedan produktionsstarten våren -96 har vi hela tiden expanderat och är i dag 35 personer anställda. Inriktningen var från början att skapa ett modernt handformningsgjuteri för korta och medellånga serier i styckevikter upp till ca 1500kg.
I organisation och utrustning har redan från start byggts in såväl kvalitéledning som miljöledning.
Produktionen har i stor utsträckning inriktats på gods till marina produkter, turbingods och pumpar till cellulosaindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112