23948sdkhjf

SEAT mot strömmen - ökar försäljningen kraftigt

SEAT går mot strömmen. Medan totalmarknaden gick ned med 17,2 procent förra året ökade SEAT sin försäljning kraftigt.
Den slutliga registreringen blev enligt Bil Sweden 2 243 bilar förra året jämfört med 1 678 år 2007, en ökning med 33,67 procent.

2008 blev ett bra år för SEAT med framgångar på flera olika plan. Märket har fått en rad erkännanden av såväl bilistorganisationer som motortidningar och allmänhet. Nu senast blev SEAT Altea den mest tillförlitliga MPV-bilen i kompaktklassen, enligt Europas största test, tyska DEKRA-undersökningen.

Nya Ibiza har tilldelats Gyllene Ratten av tusentals läsare av "Bild am Sonntag", den utsågs till Årets Kompaktbil i Holland och Ibiza Ecomotive har fått utmärkelsen ECOBEST 2008 för bästa miljöbil. I Spanien utsåg spanska utgåvan av Car and Driver SEAT Ibiza SportCoupé till Young Car of the Year.

Ovanpå detta vann SEAT WTCC, World Touring Car Championship, 2008, och tog både fabriks-VM och förar-VM.

Vad ligger bakom framgångarna i Sverige, Niclas Helmersson märkeschef SEAT?
-Vi har lyckats bra, vi har ett bra team med bra energi som går i rätt riktning, vi har bra återförsäljare och vi har fått in ett antal nya. Vi har bytt reklambyrå och den nya, Volley, fungerar utmärkt.

Ibiza är volymmodellen och den nya generationen är på väg att etablera sig. SEAT har idag hela sju modeller som klassas som miljöbilar, både gamla och nya Ibiza finns med dieselmotorer som ligger på ett koldioxidutsläpp under 120 g/km.

En trygghet för både återförsäljare och kunder är att SEAT åter ingår i Volkswagen Group med de resurser för teknisk support och service som det innebär.

I januari 2007 hade SEAT bara 16 återförsäljare och det räckte inte för att täcka upp hela landet. Idag är de 23 men det är inte heller tillräckligt.

-Idag har vi 23 återförsäljare och vi fortsätter att rekrytera nya. Om två år räknar jag med att vi har cirka 45, säger Niclas Helmersson.

Vad förväntar du dig av 2009?
-Jag är väldigt spänd på det här året. Det kan bli en enorm möjlighet att växa. Vi får till exempel nya SEAT Exeo, som i höst kommer i kombiversion. Det är ett nytt segment för oss. Vi har nu produkter i de segment som kunderna efterfrågar, säger Niclas Helmersson.

Försäljningsmålet för 2009 är 2 600 bilar eller cirka 1,19 procents marknadsandel beroende på utvecklingen på totalmarknaden.

För ytterligare information, kontakta Madeleine Kjessler, pressansvarig, 070-644 35 16 eller madeleine.kjessler@seat.se.

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group Sverige. SEAT utvecklar och producerar modeller, som särskiljer sig genom uttrycksfull design och sin sportiga originella karaktär, samma värden som ligger till grund för varumärket "SEAT auto emoción".

Källa: Seat

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094