23948sdkhjf

Historiskt stor order till Damaskus Maskinskydd

Har levererat motordrivna lamellmattor till en kunds nya produktionscell.
Damaskus Maskinskydd har levererat åtta kundunika motordrivna lamellmattor som täcker en grop i golv, så kallat pit-cover. Det är en av de historiskt största enskilda order som Damaskus Maskinskydd har erhållit. Det framgår av ett pressmeddelande.

Damaskus vd Peter Almqvist avböjer att kommentera ordervärdet för Metal Supply.

Den aktuella produktionscellen kräver en rektangulär grop i golvet, samtidigt som kunden önskar täcka över gropen vid behov och nyttja den uppkomna golvytan. Lamellmattan är konstruerad med aluminiumprofiler och klarar av flera personers belastning över gropen som den täcker. Konstruktionen är CE-märkt.

– Det känns otroligt roligt och hedrande att få leverera åtta stycken så kallade ”pit covers” till vår kunds helt nya produktionscell, säger vd Peter Almqvist.

Lamellmattan körs fram och tillbaka med hjälp av en elektrisk motor och den styrs manuellt av operatör. I andra fall kan lamellmattans ena ände vara fäst i en rörlig maskindel. Lamellmattan drivs med en kedja och löper i en guide som är monterad i golvet, vilket uppges ge en mycket stabil och driftsäker användning.

Damaskus Maskinskydd är specialiserat på olika typer av maskinskydd, till exempel bälgar i gummi och väv, formgjutna gummidetaljer, specialanpassade industrigardiner, gejderskydd och teleskopskydd. Företaget omsätter i dag cirka 15 miljoner kronor. Damaskus Maskinskydd har kontor, lager samt tillverkning i Handen, cirka 2 mil söder om Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079