23948sdkhjf

De ska isolera 10 000 meter rör i Östrand

Ska leverera till indunstningsanläggningen vid SCA:s massafabrik.
Bilfinger Industrial Services Sweden har fått en stor order från Valmet på att leverera isoleringen för indunstningsanläggningen i samband med den stora utbyggnaden (Helios) på SCA:s massafabrik i Östrand. Det framgår av ett pressmeddelande.

Entreprenaden kommer pågå från april till oktober 2017 och omfattar isolering av cirka 10 000 meter rör och mer än 50 olika typer av utrustning såsom Effekter, Värmeväxlare, Tankar och Cisterner.

Investeringen på SCA, som går under namnet Helios räknas som en av de största industriinvesteringarna i Sverige genom tiderna.

SCA satsar 7,8 miljarder kronor i Östrands massafabrik. Den nya fabriken kommer att invigas i oktober 2018.

SCA Östrand fördubblar sin produktionskapacitet från 430 000 ton till 900 000 ton och uppges få den största produktionslinjen för blekt barrsulfatmassa i världen.

Projektet har fått namnet Helios, efter solens gud i den grekiska mytologin.

Efterfrågan på blekt barrsulfatmassa är stor och bottnar bland annat i en växande efterfrågan på tissue (mjukpapper).

Östrand producerar också 95 000 ton kemisk termomekanisk massa - CTMP - för bland annat hygien- och förpackningsprodukter.

Bilfinger Industrial Services Sweden har en omsättning på cirka 1,2 miljarder svenska kronor och har cirka 1 100 anställda. Bolaget är lokaliserat på ett stort antal platser i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063