23948sdkhjf

Mercedes nya E-klass till Sverige i mars

I fem års tid har Mercedes-Benz arbetat med nya E-Klass. Målet var att få fram en bil som är ännu säkrare, ännu bekvämare och med ännu mindre miljöpåverkan. Det lyckades. Med marginal!
Nya E-Klass erbjuder mer av allt. Utom bränsleförbrukning och pris.

Att kunna köra en bil i den här storleksklassen på bara 5,3 liter/100 km var en utopi för bara ett tag sedan. Men blir verklighet nu i både E 200 CDI, E 220 CDI och E 250 modellerna. Oavsett om du väljer 136, 150 eller 204 hästkraftsversionerna. Den sistnämnda (E 250 CDI) erbjuder också ett vridmoment på fantastiska 500 Nm!

Och så var det det här med priset. På den nya modellen är frånpriset sänkt med 31 000 kronor. I år kan du köpa en ny E-Klass för bara 359 000 kronor.

För det får du en av världens rymligaste, bekvämaste och säkraste familjebilar. Med lägre bränsleförbrukning än någon tror.
Dessutom mängder av nya funktioner som standard och tillval.

Ett exempel är steglöst justerande ljusbild. Med hjälp av två kameror i vindrutans ovankant görs mörkerkörning oändligt mycket säkrare. I stället för den kända hel/halvljusgränsen ändras ljusbilden steglöst och automatiskt på både längden och bredden. Det innebär bland annat att halvljusets längd ökar från dagens cirka 65 till 300 meter innan en mjuk övergång till helljus sker.

Den avståndsradar som är kopplad till bilens farthållare får ett mätområde på 200 meter och hinner varna föraren/reducera farten om exempelvis ett fordon bryter sig ur en bilkö. För att föraren skall få hjälp att hålla bilen i eget körfält och slippa överraskningar övervakar bilen också att kursen hålls och inget döljer sig i "döda vinkeln" snett bakom bilen.

En helt ny funktion är också Attention Assist. Olika sensorer analyserar din körstil enligt ett 70-tal parametrar. När din körstil förändras och tyder på trötthet jämfört med hur du normalt kör, tänds en varningslampa med en kaffekopp och påminner om att det är dags att ta paus.

Källa: Mercedes
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.158