23948sdkhjf

Opcon träffar samarbetsavtal i Japan

Opcon har tecknat ett samarbetsavtal med japanska Miura Co. Ltd med runt 2 000 anställda och en omsättning 2007 på 70 miljarder JPY. Avtalet är ett led i en bred tillväxtsatsning.
Energi- och miljöteknikkoncernen Opcon lanserade under 2008 Opcon Powerbox för att producera el ur spillvärme.

Opcon har tecknat ett samarbetsavtal med japanska Miura Co. Ltd med runt 2 000 anställda och en omsättning 2007 på 70 miljarder JPY. Avtalet är ett led i en bred tillväxtsatsning. På sikt är ambitionen att teckna ett distributions- och agentavtal angående Opcon Powerbox mellan Opcon och Miura.

Miuras huvudsakliga verksamhet ligger inom försäljning av ång- och hetvattenpannor till bl.a. tung industri och rederinäring samt service. Miura har ett extensivt nätverk i Japan med runt 300 agenter och återförsäljare som bl.a. ger kunder råd kring energieffektivisering.

- Japan är en högintressant marknad för Opcon Powerbox inte minst mot bakgrund av de höga elpriserna i Japan. Med det här samarbetsavtalet med Miura hoppas vi att vi får den partner som behövs för att nå ut också på den japanska marknaden och som samtidigt har den kompetens som behövs för att kunna ansvara för lokal service, säger Opcons vd och koncernchef Rolf Hasselström.

Den första fullskaliga Opcon Powerbox driftsattes i februari 2008 och producerar el utan några utsläpp. Opcon Powerbox är anpassad för att ta hand om spillvärme redan från 55 °C vid bland annat större processindustrier och kraftindustri. Tekniken kan även användas för elproduktion ombord på större fartyg. Genom att utnyttja spillvärme produceras el utan tillförsel av mer bränsle från något som tidigare gått till spillo. Enligt amerikanska energidepartementet finns mer tillgänglig spillvärme i amerikansk industri än elproduktionen från samtliga förnyelsebara energikällor i USA sammantaget.

Källa: Opcon
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.487