23948sdkhjf

Order till NovaCast

NovaCast får Camitoorder från Läpple - en av Europas största fristående tillverkare av stora pressverktyg och karosskomponenter.
Ordern avser Camito verktygstommar till klippverktyg . Verktyget skall användas av Läpple vid produktion av karossdetaljer till en internationell fordonskoncern. Vikten uppgår till ca 7 ton per halva dvs totalt ca 14 ton. Valet av Camito är en del av Läpples strävan att ytterligare effektivisera sin produktion.

August Läpple GmbH & Co KG i Heilbronn är en av Europas ledande tillverkare av pressverktyg, produktionssystem och karossdetaljer . Kunderna utgörs bl a av BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen, Volvo, Ford och Jaguar. Läpples tool&die enhet sysselsätter 300 personer.

Läpple är en av Camitos prioriterade kunder och det har sedan en tid varit en klar målsättning att etablera ett kundförhållande. Ordern är resultatet av den tidigare aviserade satsningen på den tyska fordonsmarknaden. Detta är Läpples första Camito order och den är ett viktigt steg för vidare samarbete.

Camitostommarna produceras i Camito Technology Center .

Genom att använda Camitotekniken kan kunderna spara upp till 20% stål. Vidare reduceras antalet lösa detaljer i det färdiga verktyget samtidigt som de aktiva, klippande, ytorna blir i ett homogent stycke. Genom Camitotekniken reduceras vikt, totalkostnad och ledtid. Med minskat behov av stål reduceras även den totala energiåtgången för verktygsproduktionen och man uppnår en positiv miljöeffekt.

Källa: Novacast


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094