23948sdkhjf

Installerar Lerums största solenergianläggning

Anläggningen är på 250 kvadratmeter och uppges vara den hittills största i kommunen.
I den nya företagsparken i Gråbo, Lerums Kommun, har Systemteknik installerat en solcellsanläggning från Gnosjöbolaget Garo på 250 kvadratmeter och 40 kW vilket till dags datum uppges bli den största anläggningen i kommunen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Satsningen på solceller i Gråbo centrum ingår som del i Vision 2025 - att Lerum ska bli Sveriges ledande miljökommun.

148 solcellspaneler har monterats på ett skensystem med noggrant uträknad vinkel för att få den verkningsgrad som ger maximal effekt. Solcellspanelerna är installerade till två stycken 20 kW växelriktare som ändrar spänningen från panelernas likström och anpassar till elnätets växelström.

Anläggningen är nu klar för driftsättning och det kommer att ske under januari månad.

Solcellsanläggningen kommer att ge energi till all uppvärmning och till varmvatten. Fastigheten har en golvyta på totalt 1 000 kvadratmeter. Detta gör fastigheten till nära nog ett nollenergihus enligt Garo.

Solcellsanläggningen kommer enligt beräkning årligen generera 40 000 000 Wh (40 000 kWh).

– Det är förstås glädjande att vi än en gång har lyckats att tillsammans med en av våra slutkunder få till en solanläggning som gör att vi tar ytterligare ett kliv mot ett mer hållbart samhälle, säger Garos marknadschef Patrik Andersson.

Garo bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen.

Koncernen omsätter cirka 550 miljoner kronor och har cirka 260 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens lista för mindre bolag, small cap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109