23948sdkhjf

Företag får böta för läckt olja

Skyller på ett administrativt rutinfel och accepterar boten.
Ett Eskilstunaföretag får böta 50 000 kronor för läckt olja. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Tanken som innehöll spillvatten och olja frös sönder och 100 liter olja rann ut i marken. Därför får företaget som ägde tanken böta för att de inte underrättade kommunen förrän flera månader efter läckan. Trots att de själva arbetar med lösningar för just vatten och avlopp.

Företaget Wavin som ligger i utkanten av Eskilstuna tillverkar rör i plast för bland annat vatten och avlopp. Det var i februari 2016 som företaget lämnade plasttanken som frös sönder utomhus vid företagets anläggning.

– Vi har valt att acceptera boten och inte lägga ner mer resurser på det här fallet. Bakgrunden till boten är ett administrativt rutinfel inom Wavin, där vi inte var medvetna om att vi hade en skyldighet att rapportera ett mindre läckage av oljeförorenat vatten till kommunen, säger företagets vd Per Dollerup Mikkelsen, enligt tidningen.

Området sanerades av företaget vid upptäckten och den jord som blivit förorenad av de runt 100 liter olja som läckt ut avlägsnades.

Wavin Sverige har sitt huvudkontor i Eskilstuna och har cirka 110 anställda. I fabriken arbetar de kontinuerligt femskift och producerar cirka 16 000 ton per år på 12 stycken rörlinjer.

Wavinkoncernen har huvudkontor i Zwolle i Nederländerna. Bolaget finns representerade i 25 europeiska länder med totalt 40 produktionsanläggningar. Koncernen har totalt 5 500 anställda med en årlig omsättning på cirka 1,2 miljarder euro. År 2012 blev Wavin en del av Mexichem Gruppen, världens största plaströrsproducent med totalt 16 000 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062